Onze koffiebonen

Onze bonen worden korte tijd van tevoren geroosterd, waardoor de kwaliteit van de koffie het beste blijft en de smaak van de koffie lekker zoet en fruitig is.

De koffiebonen welke wij gebruiken zijn specialty coffee bonen van ons eigen merk Ramo di Caffè. Deze bonen worden officieel gekeurd, zodra zij 80 punten of meer op een 100-punts schaal ontvangen, krijgen de bonen dit keurmerk. Wereldwijd krijgt ongeveer 1 procent van de koffiebonen welke worden geoogst dit keurmerk, dus wij zijn zeker trots op onze kwaliteit.  We maken gebruik van 2 soorten bonenmelanges, beide licht tot medium gebrand worden. De kwaliteit en de smaken van de bonen blijven hierdoor behouden.

Italian Melange

Dit is een pittige koffie met tonen van donkere chocolade en aardse nuances. Deze koffie heeft een sterke smaak en afdronk. Omdat deze koffieblend een klein percentage Robusta-boon bevat, kan deze erg goed worden gebruikt als basis voor Cappucino, Flat White en Latte. De koffiesmaak blijft goed herkenbaar door de melk heenkomen, met name door de Robusta boon.

De bonen in deze melange hebben als herkomst Indonesië, Peru en Vietnam.  

De Supreme

Dit is een gebalanceerde koffie met zachte smaken van melkchocolade en karamel. Deze koffiebonen gebruiken we voor koffies welke zonder melk worden geschonken, zoals de Americano, Long Black, Espresso en Doppio.

De koffiebonen zijn geteeld in Colombia en Peru.